Skip to content
  • Gratis verzenden en retourneren
  • Snelle service
  • Ook grote maten
Overhemdenonline.nl  - 
Ga terug

Hoe strikt u een stropdas?

Voorbeelden van stropdas strikken - Hoe strikt u een stropdas

Een stropdas strikken als een meester

Er zijn vele manieren om een stropdas te strikken. De manier waarop een stropdas wordt gestrikt is vaak afhankelijk van het modebeeld op dat moment. Een verkeerd geknoopte stropdas kan getuigen van slechte smaak. Het is dus zeer belangrijk om een stropdas op de juiste manier te strikken. Voor veel mannen blijkt het strikken van de stropdas nogal een opgave te zijn. Daarom legt OverhemdenOnline.nl hieronder uit hoe jij jouw stropdas op de klassieke manier kunt strikken. Deze manier van stropdas strikken is geschikt voor iedere gelegenheid.

Voorbereidingen stropdas strikken

Voordat je begint met het strikken van de stropdas zorg je ervoor dat je een overhemd heeft met een kraag die volledig kan sluiten, dit biedt een stevige basis om de stropdas op zijn plaats te houden. Leg de stropdas naar keuze om jouw nek, bent je linkshandig dan plaatst je het brede deel aan de linkerkant, voor rechtshandigen is dit natuurlijk andersom.

De mooiste stropdassen knopen

Voorbeeld stropdas strikken

1. Zorg dat het overhemd naar keuze helemaal dicht geknoopt is. Plaats de stropdas om jouw nek, zorg ervoor dat het brede uiteinde aan de rechterkant hangt en langer is dan het smalle uiteinde dat zich bevindt op de linkerzijde.

2. Zorg dat het brede uiteinde ongeveer bij de broekriem hangt. Houd beide uiteindes lichtjes vast bij het kruispunt. Het kruispunt bevind zich net onder de kraag.

3. Het brede uiteinde moet nu over het smalle uiteinde geplaatst worden, hierdoor ontstaat er onder de kraag een x-vorm.

4. U kunt nu het kruispunt van de uiteinden vast houden. Het brede uiteinde kan nu onder het smalle uiteinden door, naar de andere kant.

5. Door deze positie kan er en lus gemaakt worden aan de voorkant van uw stropdas, dit doen we door het brede uiteinde over het smalle uiteinde heen te trekken.

6. Om de basis van de stropdasknoop te maken steek je het brede uiteinde omhoog en door de lus die net gecreëerd is in de voorgaande stap.

7. Met een van je handen kunt je het brede uiteinde vastpakken. Tegelijkertijd schuif je met jouw andere hand de geknoopte lus voorzichtig omhoog, tot de kraag bereikt is.

8. Door het smalle uiteinde vasttepakken en voorzichtig te trekken aan het brede uiteinde kun je de knoop aantrekken.

9. Na het aantrekken zijn er nog mogelijkheden om de stropdas glad te strijken of te verschuiven om de symmetrie te optimaliseren.

Uw stropdas heeft de juiste lengte als de punt van de stropdas op uw broeksriem valt. 

Echte meester in stropdas strikken:

Proficiat, na al deze stappen gevolgd te hebben ben jij nu een meester in het strikken van een stropdas. Met deze eenvoudige stappen voeg je met gemak een vleugje verfijning toe aan je look, of je nu naar een zakelijke bijeenkomst gaat of simpel weg je dagelijkse ensemble wilt upgraden. Vergeet niet dat door oefenen meesterschap ontstaat, dus blijf oefenen en wordt een specialist in het knopen van stropdassen.

Stropdassen assortiment: