Skip to content
  • Gratis verzenden en retourneren
  • Snelle service
  • Ook grote maten
Overhemdenonline.nl  - 
Ga terug

Italiaans overhemd

Italiaanse overhemd: dé must voor de man met stijl en allure

De typische Italiaanse manier van kleden is niet zomaar een grote inspiratiebron voor veel mannen van nu. Het belichaamt moeiteloze stijl, trendy, maar tijdloos. Ontspannen, maar toch gekleed. Sprezzatura is een concept wat met enige kennis eigen gemaakt kan worden, ook als man van de lage landen. En gaat u voor zo’n Italiaanse look, dan is een goed gesneden Italiaans overhemd de basis om mee te beginnen. Wat een Italiaans overhemd is en waar u op hoort te letten wanneer u zo’n stuk vakmanschap in huis haalt, leggen we u uit in dit blog.

Wat is een Italiaans overhemd?

Het typische Italiaanse overhemd wordt gemaakt door ware specialisten in Italië, maar ook zijn er tegenwoordig voldoende merken uit andere landen die de iconische stijl doorvoeren in hun design en collecties. “Italiaans” doet al gauw denken aan stijlvolle mannen in een luxe, strak gesneden pak, gepaard met een spierwit hemd – het liefst mooi slim fit. Het luxe Italiaanse overhemd heeft een aantal duidelijke kenmerken.

  • De boord: een iets hogere boord, of zelfs een dubbel boord
  • Getailleerde slim fit pasvorm, of zelfs een extra slim fit
  • Een subtielere boord, minder puntig en lang dan bijvoorbeeld de klassieke Franse kraag. Vaak is dit een widespread (ook wel de Corneliani boord).
Giordano italiaanse overhemden

Een van de meest veelzijdige kledingstukken voor mannen

Een goed passend overhemd is een onmisbaar onderdeel uit de kast van elke man. En waarom niet kiezen voor een Italiaans overhemd? Hiermee haalt u niet alleen vakmanschap en luxe stijl in huis, ook geniet u van onverwoestbare kwaliteit. Italië is niet voor niets een toonaangevende textielproducent als het gaat om herenkleding en heren overhemden.

Hoewel de Italianen concurreren met andere grote spelers op het gebied van mode zoals Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, zit mode bij hen in het DNA. De mode in andere landen kan nog wel eens ver afstaan van de dagelijkse realiteit… Ook dat is een reden waarom het label 'Made in Italy' heel andere ideeën oproept dan het 'Made in China' dat tegenwoordig net iets te veel aanwezig is. 'Made in Italy' associëren we met hoog vakmanschap, luxe textiel, hoogwaardige tailoring en prachtige kostuums.

Bent u op zoek naar zo’n prachtig overhemd waarbij u kunt rekenen op precisie, kwaliteit en luxe stijl? Bekijk dan ons assortiment. Bij Overhemdenonline.nl vindt u een ruim assortiment aan Italiaanse hemden voor elke dag en elke gelegenheid.

Het Italiaanse overhemd: uitblinker in ieder aspect en detail

Naast de iconische Italiaanse stijl zijn er meer aspecten waar het overhemd in uitblinkt. We zetten de eigenschappen van Italiaanse hemden voor heren voor u op rij.

Hoogwaardige materialen

Een overhemd van goede kwaliteit moet gemaakt zijn van een natuurlijke vezel zoals katoen of linnen, waarbij een katoenen overhemd het populairst is. Om de hoogst mogelijke kwaliteit te waarborgen zijn veel Italiaanse hemden gemaakt van ruwe katoen zoals Egyptisch katoen. Dit type zorgt voor hoogwaardig garen, wat garant staat voor hoogwaardige kwaliteit stof. Ook worden Italiaanse hemden tegenwoordig gemaakt van biologische varianten van katoen, soms met een klein aandeel polyester voor stretch, strijkgemak en extra draagcomfort.

Katoen is een zeer sterke en betrouwbare stof. Het is ademend, slijtvast en bovendien gemakkelijk te verwerken op diverse manieren.

Gestroomlijnde pasvorm

Zoals eerder beschreven is het Italiaanse overhemd vaak uitgevoerd in een getailleerde pasvorm. Hierbij heeft u de keuze uit een slim fit overhemd of extra slim fit. Beide zorgen voor een gestroomlijnd silhouet. Houdt u wel van trendy, eigentijdse stijl en mag kleding best goed op het lichaam aansluiten? Dan is het extra slim fit overhemd zeker het proberen waard. En wist u dat ook Italiaanse overhemden in diverse mouwlengtes komen? Bent u dus langer gebouwd, dan kunt u gemakkelijk terecht in ons assortiment Italiaanse overhemden met mouwlengte 7.

Van kraag tot aan patroon: stijl in elk detail

Een Italiaans overhemd is vaak voorzien van een widespread kraag. Jaren terug was dit nog wel een dubbele kraag, maar dit zien we steeds minder in het moderne modebeeld. Italiaanse hemden bestaan in subtiele patronen, fraaie effen kleuren of zelfs opvallende dessins. Waar uw voorkeur ook naar uitgaat, u kunt altijd rekenen op precieze afwerkingen en mooie luxe details, zoals mother-of-pearl knopen. Of een eigentijdse aparte overhemden voor heren, zodat u altijd straalt in stijl.

Comfort voor elke dag

Dankzij de combinatie van materiaal en vakmanschap kunt u met een Italiaans hemd rekenen op uitzonderlijk comfort. Niet alleen tijdens het dragen, maar ook bij het onderhoud. Tegenwoordig worden er ook strijkvrije overhemden op de markt gebracht zodat u ook zonder tijd om te strijken netjes voor de dag komt in een Italiaans overhemd.

"Van hoogwaardige materialen tot precisie in elk detail, het Italiaanse overhemd staat synoniem voor comfort, kwaliteit en onmiskenbare elegantie in elke vezel."

Onderhoudstips voor uw Italiaanse overhemden

Heeft u zo’n mooi hemd in huis gehaald? Dan wilt u er ongetwijfeld zo lang mogelijk van genieten. We zetten onze tips voor Italiaanse overhemden voor u op rij.

  • Volg de wasinstructies

Elk overhemd heeft specifieke wasinstructies. Dit hangt af van de afwerkingen en de gebruikte stof of stofcombinaties. Lees deze dus aandachtig voordat u uw hemd gaat reinigen. Het kan namelijk zo zijn dat stoomreiniging wordt aangeraden in plaats van machinewas.

  • Mild is het sleutelwoord

Dit betekent een delicaat programma, mild wasmiddel en normale temperatuur. Vermijd te heet wassen om de stof in goede conditie te houden. Voor een nog beter resultaat keert u uw overhemd binnenstebuiten om schade aan de buitenzijde van de stof te voorkomen.

  • Vermijd een overvolle wastrommel

Om onnodige slijtage aan de stof van uw overhemd te voorkomen, is het aangeraden om een te grote waslading te voorkomen. Wanneer u minder in één keer wast, kan het overhemd vrijer bewegen waardoor er minder wrijving op de stof ontstaat. Dit draagt niet alleen bij aan het reduceren van overmatig kreukelen. Ook blijft het zo langer in originele staat.

  • Sla de droger over

Uw overhemd blijft beter in vorm wanneer u deze aan de lucht te drogen hangt. Vermijd het gebruik van de droger, omdat hoge warmte de katoenvezels kan verzwakken en kan leiden tot krimpen en kreuken.

  • Zo slim mogelijk strijken

Om een kreukvrij overhemd te garanderen kunt u het beste uw overhemd strijken wanneer deze nog licht vochtig is. Strijk nooit over knopen heen om beschadiging te voorkomen.

Een Italiaans overhemd voor elke dag: onze favoriete kledingcombinaties

Bent u op zoek naar manieren om uw Italiaanse overhemd te combineren in stijlvolle outfits voor elke dag? We zetten een aantal van onze favoriete stijltips en combinaties voor u op rij.

Giordano zakelijk italiaans overhemd

Zakelijk

Maak de Italiaanse look helemaal af met een mooi getailleerd kostuum. Dankzij de slim fit pasvorm van het Italiaanse overhemd leent deze zich bovendien perfect om onder een mooie spencer of pullover gedragen te worden. Het dragen van diverse lagen zorgt niet alleen voor een doordachte, stijlvolle look, ook kan dit helpen om diepte toe te voegen aan uw outfit. Maak af met leren veterschoenen of monkstraps.

Desoto smart casual italiaans overhemd

Smart casual

De ideale tussenweg met zo’n fraai overhemd? Ga voor een spierwit exemplaar en draag deze met een geklede jeans. Denk aan een mooie variant in diepblauw of klassiek zwart. Maak uw outfit compleet met fraaie gevlochten riem en leren loafers met een grovere zool voor een ontspannen, maar stoere twist.

Desoto casual italiaans overhemd

Casual

Vooral in de zomer is het dragen van een Italiaans overhemd het perfecte kledingstuk dat zowel luchtig comfort als luxe stijl garandeert. Kies voor een Italiaans linnen overhemd voor een meer ontspannen uitstraling en draag deze op een mooie korte broek die halverwege het bovenbeen valt. Combineer met leren sandalen of zomerse espadrilles en u bent klaar voor een diner bij zonsondergang.

Investeer in kwaliteit, veelzijdigheid en luxe stijl met een Italiaans overhemd voor heren. Ontdek de collectie bij Overhemdenonline.nl

Wij begrijpen maar al te goed dat u tijdens uw zoektocht naar het perfecte Italiaanse overhemd voldoende keuze wilt hebben, uit alleen de meest toonaangevende merken. In onze online shop vindt u de nieuwste collecties van ware specialisten op het gebied van herenmode en shirts voor heren. Shop de mooiste overhemden in Italiaanse stijl van merken als Cavallaro, Portofino, Profuomo .