Skip to content
  • Gratis verzenden en retourneren
  • Snelle service
  • Ook grote maten
Overhemdenonline.nl  - 
Ga terug

Online overhemden kopen? OverhemdenOnline.nl vertelt u hoe!

Overhemden kopen in de juiste maat en pasvorm is een vak apart. Werd er nog niet zolang geleden alleen gelet op de juiste boordmaat en mouwlengte (mouwlengte 5 of mouwlengte 7), tegenwoordig gaat het vooral om de details van de overhemden.

Online overhemden kopen? OverhemdenOnline.nl legt u uit hoe!

Hoe het juiste overhemd online te kopen

Een mooi pak gecombineerd met een business overhemd die bv. te ruim of te strak zit, is een gemiste kans om goed voor de dag te komen. Deze informatiepagina biedt een aantal handige tips die jou kunnen helpen bij het kiezen van het juiste overhemd. Of deze nu bedoeld is voor jezelf of om aan iemand cadeau te geven, het zal de keuze wellicht wat eenvoudiger maken. Er zijn een aantal punten waarop gelet moet worden bij het kopen van overhemden online de belangrijkste zijn: de KLEUR, de PASVORM, de MAAT en de KWALITEIT van het overhemd. Dat de kleur een goede match moet zijn met het pak of de broek is vanzelfsprekend, maar als echter het overhemd niet de goede pasvorm of maat heeft sla je de plank alsnog mis. Wanneer je ervoor kiest om jouw overhemd online te kopen is het zeker van belang de tips als hulpmiddel te gebruiken om teleurstelling te voorkomen, en het ingewikkelder te maken dan nodig is door het overhemd terug te moeten sturen. Mocht dit laatste toch het geval zijn; let voor aanschaf goed op hoe de retourprocedure geregeld is!!!

Effen of een klassiek gedessineerd overhemd

De keuze van de kleur en/of patroon van een overhemd hangt natuurlijk af van de gelegenheid waarvoor het bedoeld is. Als je hier rekening mee houdt zul je je beter op je gemak voelen. Met een wit of lichtblauw overhemd kies je voor een veilige combinatie waarmee je altijd goed voor de dag komt. Bovendien combineren deze kleuren bij elk pak of broek met of zonder krijtstreep. In sommige bedrijfstakken geldt een zogenaamde dresscode. Hoewel dit niet altijd verplicht is kun je je hier beter zoveel mogelijk aan houden om niet teveel uit de toon te vallen. Probeer hier ook rekening mee te houden als je gaat solliciteren. Immers met een goed gekozen combinatie straal je meer zelfvertrouwen uit en een bekend gezegde is; Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken!

Kraag van het overhemd van button down tot wide spread boord

Als er geen dresscode van toepassing is, kan je helemaal “los gaan” met kleuren en prints mits de combinatie maar goed is, en het overhemd bij jouw karakter en persoonlijkheid past. Geeft het modebeeld aan dat een bepaalde kleur of print een trend is maar jij vindt deze niet bij jou passen kies dan een overhemd waar jij je prettig bij voelt. Anderzijds, kan je voor de variatie in jouw collectie overhemden wel eens iets vernieuwends proberen. Dit kan tot verrassende reacties leiden! Bij de keuze van de juiste boord moet er rekening mee gehouden worden waarbij het overhemd gecombineerd wordt. Hier volgen de meest voorkomende mogelijkheden:
KLASSIEKE BOORD: wordt meestal gecombineerd bij een pak met stropdas
WIDE SPREAD BOORD: als boven met dit verschil dat deze boord vraagt om een vollere knoop van de das, de zgn. dubbele Windsor 
CUT-AWAY BOORD: de uiteinden van deze boord wijzen ver naar buiten. Deze boord is minder geschikt voor mannen met een korte hals. 
BUTTON DOWN BOORD: de knoopjes op de boord worden vastgemaakt aan het overhemd waardoor de boord op zijn plaats blijft. Deze boord is vooral geschikt voor vrijetijds overhemden met een sportievere uitstraling en wordt tegenwoordig minder gedragen met een stropdas.

Mouwlengte 5 of mouwlengte 7 ?

De Nederlandse man wordt steeds langer wat inhoudt dat de standaard mouwlengte 5 vaak tekort is. Dit geldt niet alleen voor de armen maar ook voor de lengte van het overhemd zelf. Niets is zo vervelend als het overhemd bij de minste of geringste beweging uit de broek glipt. Daarom kan de (extra) lange man beter kiezen voor een overhemd met mouwlengte 7. Mocht je denken dat de keus in deze maat kleiner of minder modieus is dan heb je het mis. OverhemdenOnline is gespecialiseerd in mouwlengte 7.

De stof of het materiaal van het overhemd

Als je volgens de laatste trend gekleed wilt gaan kies dan eens voor een overhemd met een contrasterende stof in de boord en/of manchet. Ook de elleboogstukken zijn helemaal van nu. Deze trends zijn ook verkrijgbaar in overhemden met extra lange mouwen. De manchet kennen we in twee uitvoeringen t.w. de enkele- en de dubbele manchet. De enkele manchet wordt gesloten met het knoopje welke aan de manchet vastzit. De dubbele manchet wordt bij elkaar gehouden middels manchetknopen. Laatstgenoemde manchet wordt hoofdzakelijk gedragen bij formele of feestelijke gelegenheden. Ook onze smokingoverhemden of gala overhemden hebben allemaal dubbele manchetten en een blinde sluiting.

De stof van het overhemd is bepalend voor het draagcomfort, vanzelfsprekend is dit zeer persoonlijk. Op de meeste sites zul je kunnen kiezen uit de volgende materialen:KATOEN: een natuurlijke, ademende stof zeer aangenaam voor de huid en kan zowel in de winter als in de zomer gedragen worden.LINNEN: net als katoen een natuurlijke en aangename stof. Door het nonchalante en luchtige karakter van deze stof wordt deze hoofdzakelijk in de zomer gedragen. Nadeel: de stof is zeer kreuk gevoelig.KATOEN-LYCRA: deze combinatie van stoffen zorgt voor een stretch kwaliteit waardoor het overhemd iets nauwer aansluit op de huid.KATOEN-POLYESTER: is wat minder “luchtig” als katoen en linnen. Voordeel: minder kreukgevoelig en gemakkelijk te strijken.

Meer info over overhemden online vindt u hier

overhemden kopenbusiness overhemdencasual overhemden, overhemden extra lange mouw, strijkvrije overhemdenoverhemden en herenkleding

Business overhemden o.a. Arrow overhemden, Cavallaro overhemden, Circle of Gentlemen overhemden, Eterna overhemdenEton overhemden, Gentiluomo overhemden, Hugo Boss overhemden, Jacques Britt overhemden, John Miller overhemdenLedub overhemdenOlymp overhemdenProfuomo overhemdenTommy Hilfiger overhemden businessPolo Ralph Lauren overhemden businessR2 overhemden, Seidensticker overhemden

Casual overhemden o.a. Culture overhemden, Gant overhemden, Giordano overhemden, NZA New Zealand overhemden, Pierre Cardin overhemden, Ralph Lauren overhemden casual State of Art overhemden, Superdry overhemden, Tommy Hilfiger overhemden casualVanguard overhemden casual