Dresscodes van overhemd tot kostuum van Tenue de ville tot black tie

Hoe je te kleden op formele en minder formele aangelegen. Wel of geen smokingoverhemd, kostuum of jacquet. Allemaal vragen die niet voor iedereen even makkelijk te beantwoorden zijn. Hier onder worden de meestgangbare dresscodes kort omschreven. Dress to impress!

De nieuwste business shirts

Dresscode Tenue de Ville

DRESS CODE: TENUE DE VILLE

Tenue de Ville valt eigenlijk onder de noemer stadskleding. Dit is kleding voor overdag die als netjes gezien dient te worden. Dit kledingadvies kan vrij ruim geïnterpreteerd worden waarbij men veel mogelijkheden heeft zolang de outfit maar als netjes ervaren kan worden. Kledingadvies mannen: Een net pak in een donkere kleur. Draag er een overhemd en stropdas bij, met zwarte schoenen en donkere sokken.

DRESS CODE: BLACK TIE

De meest bekende dresscode is toch wel Black Tie. Evenals White Tie staat deze dresscode voor classic, net en vooral chic. Black Tie is vaak terug te zien op galafeesten of grootschalige diners. Voor mannen is deze dresscode eenvoudiger dan voor vrouwen. Mannen kunnen zich in dit geval beroepen op een smoking met smokingoverhemd terwijl de dames een grote varieteit aan mogelijkheden hebben. Overigens wordt er bij Black Tie, zowel door mannen als door vrouwen, geen horloge gedragen. Kledingadvies mannen: Een smoking in dit geval een must met een zwarte vlinderdas. Het pak wordt gedragen met een wit shirt met eventueel manchetknoppen. Draag altijd zwarte sokken en zwarte schoenen. Zwarte lakschoenen kunnen voor de finishingtouch zorgen.

DRESS CODE: WHITE TIE

White Tie is eigenlijk het toppunt van van chic en net nog iets eleganter bovengenoemde dresscode Black Tie. Voor deze dresscode geldt typische avondkleding en wordt daarom nooit voor 18.00 uur gedragen. Dit is de meest chique avondkleding waarmee de dresscode White Tie een behoorlijk veeleisende dresscode is. Evenals bij Black Tie wordt ook hier geen horloge gedragen aangezien op tijd letten onbeleefd is. Kledingadvies mannen: Een rokkostuum bestaand uit een zwarte double breasted pandjesjas en een zwarte broek met een bies. Het vest, het overhemd en de strik zijn wit. Draag er zwarte sokken bij en gladde zwarte schoenen. Draag geen horloge.

Dresscode informeel

DRESS CODE: INFORMEEL

Informeel betekent een pantalon en jasje, zonder dat dit een pak behoeft te zijn. Er kan daarom ook goed gecombineerd worden met verschillende kledingstukken. Bij de informele dresscode komt u wel gekleed voor de dag, maar het hoeft allemaal niet zo chique. Een goed voorbeeld is het bedrijfsleven waar deze dresscode dagelijks voorkomt. Kledingadvies mannen: Een pak of overhemd met stropdas.

Dresscode casual

DRESS CODE: CASUAL KLEDING

Casual geeft u het meeste ruimte om kleding naar eigen smaak uit te kiezen. Bij casual staat gemak centraal en betekent doorgaans dat alles acceptabel is. Het dient natuurlijk wel redelijk netjes te zijn en u moet bovendien rekening houden met de locatie. Een feest in een discotheek kent natuurlijk een andere kledingstyle dan een bijeenkomst op het strand. Kledingadvies mannen: Kies kleding waarbij u zich op uw gemak voelt. Eigenlijk mag alles maar zorg er wel voor dat u netjes gekleed gaat.

Dresscode smart casual

DRESS CODE: SMART CASUAL KLEDING

Smart casual sluit natuurlijk goed aan bij de dresscode casual. Het verschil is echter dat u bij Smart casual minder vrijheid heeft dan bij casual. Deze dresscode valt precies tussen casual en formele kleding. Smart casual wordt gedragen tijdens informele gelegenheden en heeft absoluut het stempel netjes of trendy. Kledingadvies mannen: Bij smart casual is het toegestaan een katoenen broek te dragen. Meestal wel een overhemd met stropdas, een colbert is niet nodig.

DRESS CODE: AVONDKLEDING

Bij avondkleding komen de termen netjes en chique weer helemaal terug. Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van mooie accessoires. Deze dresscode geeft weer veel vrijheid en geen overduidelijke richtlijn. Dit kan zo zijn voordeel hebben, maar veel mensen gaan wel eens de mist. Als u een kledingkeuze gemaakt heeft waarvan u niet zeker weet of het helemaal gepast is, neem dan zeker niet het risico. Kledingadvies mannen: Mannen kunnen kiezen tussen een rokkostuum of smoking.

DRESS CODE: COCKTAILKLEDING

Houdt hierbij rekening met de plaats en gelegenheid van het feestje. Wordt het op het strand gevierd of op kantoor? Is het een feestje van een vriend of een afscheid van een collega? Kledingadvies mannen: Een donker pak met overhemd afgestemd op de gelegenheid.

OverhemdenOnline.nl gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Om het bezoek en winkelen bij OverhemdenOnline.nl voor u gemakkelijker en persoonlijker te maken verzamelen wij en derden persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag binnen en buiten onze website. Hiermee kunnen wij en derden advertenties laten zien die aangepast zijn aan uw interesses en kunt u informatie delen op social media. Door verder te klikken op onze website gaat u hiermee akkoord.